Zascha Nygaard Andreasen


Konkurrerer for: Danmark

Biografi: Jeg er født i oktober 1993, altså 25 år. Jeg er født og opvokset i Aalborg. Jeg er springrytter og har på nuværende tidspunkt en plads på det danke landshold. Da jeg var 16 år blev jeg “headhuntet” af Andreas og Christian Schou, som i dag kendes under navnet Absolute Horses. I 2016 flyttede jeg til Münster i Tyskland med henblik på at forbedre og udvide min karriere som springrytter. I dag bor jeg stadig i Münster og er rytter m.m. hos Sporthorses Baackmann, som ledes af min kæreste og tyske springrytter Jens Baackmann.

Stævneheste: Chameur, Diocento, Grand Coeur, Completely Nuts

Bedste resultater:
2009: Nordisk og Europa mester for hold og top 10 individuelt (pony).
2012: 2. Plads ved indendørs DM (U21).
2018: 3. Plads i Grand Prix i Münster.
2018: Sølv i Nations Cup i Linz.

Hvad gør du i din daglige træning for at optimere din præstation til stævne?
Jeg planlægger så vidt mulig en uge frem for hver hest, for de får den mest optimale træning hver dag. Mine heste kommer ud mindst to gange dagligt, så de er glade og i god form til stævnerne. Selv om jeg har en hestepasser, som tager sig af hestene, bruger jeg også selv meget tid med mine heste - især min bedste hest Chameur. Det er vigtigt for mig at have et godt bånd til mine heste, så de kender mig og er trygge. Det er jo først og fremmest kombinationen af hest og rytter, der skal fungere, før vi ser gode resultater.

Et godt råd inden man rider på banen?
Sig til dig selv “Jeg kan og jeg vil!”
Gennemgå den plan du/i har lavet for banen og ikke gå i panik, hvis det inde på banen ikke går lige efter planen. Bare hold fokus og rid med din “feeling” i den situation du nu er i.

Dit valg af Red Mills:
Jeg fodrer mine heste med Red Mills. Nogle får Oat Balancer, andre får Cool'n' Cooked Mix og alle får mash - det kommer an på hvad den enkelte hest har brug for. Tidligere følte jeg altid, at mine heste manglede muskelmasse og shine i pelsen - især stævnehestene havde altid brug for extra energi og vitaminer for at kunne yde optimalt. Jeg tænkte ikke yderligere over det, før jeg hørte om og forstod Red Mills foder. Jeg interesser mig selv meget for kost og kunne se, at dette var en måde at give mine heste den bedste kvalitet af foder og alt hvad den enkelte hest har brug for gennem foderet. Jeg kan se og mærke en væsentlig forskel på mine heste, efter jeg er begyndt at fodre med Red Mills.

Hvad betyder Red Mills for dig og dine heste?
For mig er det vigtigt, at mine heste er velfungerende, har en top fysisk stand og kan yde 100%, når de er til stævne. Disse faktorer er noget, kosten har en væsentlig indflydelse på - det kender vi også fra os selv som mennesker, altså kosten er en vigtig del af velfærd.
Jeg vil give mine heste den bedst mulige chance for at opfylde, de krav og opgaver jeg stiller dem overfor - og det føler jeg, at opnår ved at fodre med Red Mills.