Jennifer Fogh Pedersen


Biografi:
Jeg er 38 år. Bor i Hanstedt - Lüneburger Heide, Tyskland sammen med min kæreste Jan-Oliver Tödtmann, på et privat sted med plads til 32 heste.
Jeg er vokset op med heste - begge mine forældre Bettina Kirk og Lindy Fogh Pedersen var internationale GP ryttere i både dressur og springning så jeg har fået de bedste vilkår for træning, støtte og opbakning allerede fra barns ben. Jeg voksede op på en gård som udviklede sig fra trænings, salgs og konkurrence stald til også at omfatte hingstestation, så jeg fik tidligt erfaring med træning, ridning og omgang med både unge og ældre heste, samt hingste. Jeg var så heldig at få mulighed for at ride hingstene vi havde på station, og hingste som Andiamo og Calato var guld værd for mig i min junior tid - de gav mig masse erfaring i 150-160cm klasser. De bragte mig en masse rutine og placeringer, og Calato vandt bl.a Nordisk mesterskab for mig i min junior tid. Dette huskes stadig i Holsten i Tyskland selvom det efterånden er ved at være et par år siden!! Efterfølgende havde jeg Darco hingsten Ulrich Z som var enormt succesfuld på internationalt GP niveau, samt forskellige heste som Rimini, Nocage de la Pesrelle og Ufo - der alle havde succes internationalt og var med til at give mig et navn og gode resultater.

Jeg har siden 2012 boet i Tyskland. Her trives jeg super godt. Hestesporten er stor og professionel, og der er masser af muligheder for at udvikle både mig selv samt heste i alle aldre og på alle niveauer. Her er mange stævner, og i ugedagene rig mulighed for at starte stævner på unghestene, uden at det går ud over stævnerne i weekenderne for de ældre heste.
Jeg driver selvstændigt firma Jennifer Fogh Sporthorses sammen med Jan-Oliver, og vi har heste i ridning og træning for forskellige ejere, samt enkelte egne heste. Vi underviser en lille smule og holder lidt kurser når vi har tid, men fokus er pt. mest på vores egen ridning og træning af de heste vi har i stalden.

Jeg har været en del af det danske landshold on and off nærmest siden min junior tid - afhængigt af hvilke heste jeg har haft, og det er en kæmpe glæde og ære når man kan få lov at ride Nations Cups og større internationale stævner. Men jeg må sige at jeg også nyder den daglige træning som jeg synes er enormt inspirerende! Jo mere man lærer - jo mere lyst får man til at lære mere!! Og jeg synes det er fantastisk at arbejde med de yngre heste, og følge hvordan de hele tiden udvikler sig og vokser med opgaverne.

Stævneheste:
De bedste heste jeg har pt. er Dree Boekens Sandros Röschen og Dree Boekens Darcos Vulkan.
Sandras Röschen er en 11 årig hoppe efter Sandro Boy/For Pleasure. Jeg har bare haft hende et par måneder, men hun var allerede placeret i en 145cm Ranking klasse i Holland i Januar, og hun vandt ligeledes Mellem Tour finalen ved CSI stævnet i århus i Januar.
Darcos Vulkan er en 8 årig vallak efter Darco/Vulkano som er ved at være klar til 145cm klasser. Ham har jeg haft siden oktober, og han har et par fine placeringer i internationale 140cm klasser - bla i Mechelen i December. Derudover har vi en flok gode talentfulde ungheste på vej som jeg glæder mig til at se udvikle sig over sommeren.

Hvad gør du i din daglige træning for at optimere din præstation til stævne?
For mig er det vigtigt at tilpasse træningen til hver enkelt hest - og min mor Bettina Kirk er helt fantastisk til at undervise, læse hestene og se hvordan hver hest fungerer bedst, så jeg er enormt glad for hendes hjælp. Derudover er det en kæmpe hjælp at Jan-Oliver og jeg kan støtte og sparre med hinanden til daglig - det er altid super godt at have en person på jorden som ser tingene fra en anden vinkel.
For os er det vigtigt at hestene får afvekslende træning, og at de udover ridningen har mulighed for at komme ud på fold så de kan få frisk luft, slå et bukkespring samt trille sig og bare være heste!
Glade heste er vigtigt!!


Et godt råd inden man rider på banen:
For at præstere godt til stævne er det vigtigt at man føler hesten er klar til de opgaver man stiller den - at man har trænet så meget at man føler sig sikker når man rider ind på banen. At man ved baglandet er iorden, hesten er fysisk og psykisk færdig til udfordringen, og at man har det sjovt!! Man skal huske at hvert stævne også fungerer som træning og udvikling - man lærer altid noget! Der er altid noget man kan tage med hjem og arbejde positivt videre med!! Inden man rider ind skal man huske at nyde det - vi træner hver dag for de få minutter man er inde i ringen, så dem skal man gøre det bedste man kan ud af!! :-)

Dit valg af RED MILLS:
Til glade velfungerende heste hører et godt foder hvor hestene får alt hvad de behøver for at have det godt, og for at kunne præstere på topniveau! RED MILLS er for mig det bedste foder på markedet!! Vi bruger mest Horsecare 10, Competition 12 Mix, GroCare Balancer, samt mash. Hestene ser super godt ud, de trives og elsker at spise det, og de får alle vitaminer, mineraler etc som de har brug for. Det gælder både ungheste i træning som evt stadig vokser osv, samt de ældre heste der præsterer på internationalt niveau. Hos os er vi nødt til at lade betroede ansatte fodre, så derfor er det vigtigt at det er enkelt at fodre, og at man ikke skal give et hav af forskellige tilskuds produkter. RED MILLS er enkelt at fodre, og der er forskellige slags foder alt efter hvilke behov hestene har. Der er et meget professionelt team bag produkterne, så man kan altid få super god hjælp og vejledning når der er behov for det.

Hvad betyder RED MILLS for dig og dine heste?
Vi bruger så mange penge og enormt meget tid på hestene og sporten, og derfor er det ekstremt vigtigt at en så vital del som fodringen bare er iorden. At man som rytter ikke behøver bekymre sig om mangler i ernæringen, at man ved at hestene får det de skal for at kunne præstere og udføre det vi forlanger af dem. RED MILLS fungerer for alle heste hos os! Har ved flere lejligheder taget blodprøver på nogle af hestene for at tjekke deres status - og de var alle tip top hver gang!