Jeanette Larsen


Konkurrerer for: Danmark / Schweiz, Dalumgård Rideklub

Biografi: Jeg er født i Odense og opvokset i Fåborg på Sydfyn. Jeg kommer ikke fra en typisk heste familie, men interessen kommer helt sikkert fra min far, som i hans unge år var en passioneret rytter. Interessen for heste har stort set været der så længe jeg husker, og jeg har egentlig altid været klar over at noget med hest en dag ville blive til min levevej.
I 1996 som 18 årig tog jeg en beslutning om at rejse til Schweiz for at arbejde som rytter i en stor international dressurstald. Det skulle egentlig kun have været et års tid, men endte så med at blive til 23 år. I den tid har jeg arbejdet med uddannelse og salg af absolut top dressurheste. Jeg har redet et utal af stævner både i Schweiz og internationalt, lige fra unghest til Grand Prix.
I 2015 vendte jeg tilbage til Danmark, hvor jeg overtog forpagtningen af Broholm Hestecenter, og samtidig stiftede firmaet Larsen Dressage.
Efter en periode på 5 år, var tiden inde til en forandring, og jeg valgte at flytte heste og firma hjem på vores egen gård i Årslev.
Her bor og arbejder jeg stadig sammen med min kæreste, vores 2 børn, 4 katte en hund og 12 heste 😊

Stævneheste: Green Hopes Righttemper, 8 årig hoppe på GP niveau, Gørklintgårds Skyfall 7 årig vallak på S niveau, Galamares Gelsdorf 6 årig vallak på M niveau, samt et par upcoming ungheste.

Bedste resultater:
Det er blevet til en hel del i årenes løb, men jeg er nok mest stolt af at have været en del af den schweiziske brutto truppe i over 7 år.
Jeg har redet schweizer mesterskaber 6 gange, alle med gode placeringer.
Jeg har i årene fra 2008-2010 over 80 sejre op til GP, og fik i 2011 det gyldne ryttemærke ( Goldende Reiterabzeichen) for at have opnået mere end 10 Grand Prix sejre.

Hvad gør du i din daglige træning for at optimere din præstation til stævne?
Jeg prøver først og fremmest at holde mig selv så fit og smidig som mulig, jeg synes ikke at man kan forlange top præstationer af sine heste hvis man ikke selv er i god form. Derudover synes jeg det er enormt vigtigt at holde hestene motiverede og glade. Jeg prøver så vidt som muligt at variere træningen, og synes det er vigtigt at hestene også kommer ud af sandkassen. Skynd dig langsomt er klart mit motto i uddannelsen. Jeg synes at træning skal bygge en hest op både mentalt og fysisk.

Et godt råd inden man rider på banen:
Nyd hver tur, smil og husk at alle ture giver lidt mere erfaring i rygsækken.
Jeg plejer at gå lidt ind i min egen lille osteklokke hvor der kun er hesten og mig, sådan kan jeg best fokusere.

Dit valg af RED MILLS:
Hvad fodrer du dine heste med og hvorfor ? Da jeg driver en uddannelses og salgsstald, kommer der mange forskellige heste ind. Det er derfor vigtigt at jeg har et foder som de fleste heste kan trives på, men også vigtigt at jeg kan tilsætte noget ekstra hvis nogen heste har behov for det. Jeg fodre de fleste med Red Mills Horse Care Cubes 14, og et par enkelte med den fiberrige müsli Horse Care Mix. Desuden er jeg blevet ret glad for Grow Care Balance, som alle heste får et lille tilskud af hvis depoterne skal fyldes lidt ekstra op efter hård træning eller stævner. Og sidst men ikke mindst får alle heste den lækre Comfort Mash 2 x om ugen.

Hvad betyder RED MILLS for dig og dine heste?
Jeg har nu over en længere periode fodret alle heste i min stald med Red Mills, og de elsker det. Jeg kan se en meget tydelig forskel, både muskulært og i pelsens kvalitet, det er meget tydeligt, især efter at alle heste er blevet klippet, de skinner nærmest om kap 😊