Helle Pedersen


Konkurrerer for: Danmark, Gråsten Rideklub

Biografi: Jeg er født og opvokset i Thy, kommer fra en ikke-heste-familie og begyndte til ridning da jeg var 8 år gammel. Som 10 årig fik jeg endelig overtalt mine heste-skræmte forældre til en pony; det blev til Linci, en nordbakke på 3 år til 750 kr. Linci fik med tiden lært både at piaffe, gå passage og seriechangementer, og det gav blod på tanden til mere. Hvis en nordbakke kunne lære at danse, hvad kan en stor hest så? I dag har min mand og jeg en ejendom ved Christiansfeld, hvor vi har masser af plads til vores heste. Han rider spring og jeg rider dressur, og det virker som en god kombination i fordybelsen af de individuelles hestes træning. Med fuldtidsjobs ved siden af kan det godt være svært at udleve hestedrømmen, men vi forsøger så godt vi kan, at få det hele til at gå op i en højere enhed.

Stævneheste: Central Park V, Don Duplo og Sarenso Flower

Bedste resultater:
2017 var et rigtig godt heste-år for mig, jeg blev dobbelt Sydjysk Mester,
debuterede 3 af mine heste i S-dressur, og debuterede selv i internationalt dressur med Skywalker.

2018 blev et år med mange flotte placeringer fra MB-intermediare på flere heste. Bl.a. Guld ved DRF hold Mesterskab på Don Duplo og International debut til Central Park

2019 købte vi større ejendom og fik vi vores søn, hvorved stævne aktiviteterne dalede en del. Trods alt, lykkedes det Central Park og jeg at debutere med fine resultater i både Inter II og Grand Prix! c”,)


Hvad gør du i din daglige træning for at optimere din præstation til stævne?
Som nr. 1 forsøger jeg altid at holde hestene glade og motiveret. For eksempel introducerer og indøver jeg altid de nye øvelser i naturen, og ligeledes tager kondi og styrketræningen i skoven eller ved stranden. På den måde bliver det sjovere at træne i ridehuset. Dernæst har jeg stor fokus på grundridning og på at hestene altid er smidige, løsgjorte og arbejder hen over ryggen. Vi rider herhjemme altid efter mottoet at "en glad hest er en god hest".

Et godt råd inden man rider på banen:
Hold fokus på opgaven og vær taknemmelig. Sæt pris på hver tur du får lov til at få inde på banen og sæt realistiske mål/forventninger til opgaven.

Dit valg af Red Mills:
Vi har heste i alderen 2-16 år og det er både spring og dressurheste. Alle vores heste fodres med Horse Care 10 pillefoder. Et foder der har fantastisk fokus på hestenes fordøjelses system uden at gå på kompromis med energi og udholdenhed. Vi har 2 heste i stalden som i flere år har haft fordøjelses problemer - den ene døjede med mavesår og den anden med væske i tarmene, begge heste er sluppet helt af med deres problemer efter de er kommet over på Horse Care 10, og vi har fået langt gladere og sundere heste - og billigere dyrlægeregninger. Derudover får alle hestene Comfort Mash, som indeholder både hørfrøolie, hvidløg, urter og har en fin balance mellem vitaminer og mineraler. På den måde er alle hestene er dækket 100% ind, og især til ridestævner kan vi sikre at de opretholder en fin væskebalance.