< Tilbage

Connolly's RED MILLS i front mod doping17-01-2019 - 12:28

Der er endnu større fokus på doping end der nogensinde har været, hvilket giver anledning til at spørge: Har du styr på hvad der er i dit hestefoder?

I denne måneds udgave af Ridehesten, bringer magasinet en artikel omkring doping og fodring.

Artiklen har sat nogle tanker i gang og jeg synes det er enormt vigtigt at oplyse jer læsere omkring emnet.

 

I doping verdenen bruger man begrebet ”NOPS” - Naturally Occurring Prohibited Substances. Dette indrammer de "ikke godkendte" stoffer der kan forekomme i et foder. Disse betragtes som doping på forskellige niveauer.

Det er uhyggeligt hvor lidt der skal til for at en dopingdom kan blive aktuel. Ridehesten skriver blandt andet, hvis du giver din hest 10 M&M’s med peanuts kan det give en påviselig koncentration af theobromin og coffein i urinen i op til 48 timer.

 

FEI har lavet en søgemaskine hvor du kan taste forskellige stoffer ind og se om de er godkendte eller ej.

 

FEI har også lavet en anbefalingsliste som blandt andet indeholder råd såsom:

  • Hav et tæt samarbejde med de mennesker som er omkring hesten før og under stævnerne.
  • Hav et tæt samarbejde med din foderproducent og bed evt. om en skriftlig bekræftelse på, at fodertilskuddet ikke indeholder stoffer som er på dopinglisten.
  • Anvend udelukkende foder og tilskud fra anerkendte producenter, som har et certificeret registreringssystem hvor batchnummeret kan spores.

Red Mills leverer foder til mange af verdens bedste heste. Blandt andet kan nævnes mange galopheste som deltager i nogle af verdens bedst betalte galopløb. Kan I se det for Jer? En galophest der lige har vundet et 2-cifret millionbeløb i pengepræmie, og så får den frataget pga. forbudte stoffer i foderblandingen! Nej, nej nej.. Det er så mega vigtigt, at der er styr på tingene så man ikke kommer i klemme.

 

I springverdenen har RED MILLS mange anerkendte internationale ambassadører såsom Bertram Allen, Scott Brash, Edwina Tops-Alexander, Rodrigo Pessoa og Marlon Módolo Zanotelli. De er alle top atleter der har sat sin lid til RED MILLS og ved der leveres top kvalitet med styr på detaljerne. 

 

Red Mills er en af de første foderleverandører, der har anskaffet sig et laboratorie på fabrikken, såldes man kan kontrollere NOPS. Det er intet mindre end den samme "maskine", der tog Lance Armstrong i doping, som RED MILLS anvender til analyse af foderet.

 

Derudover er Red Mills frivilligt medlem af ”The BETA NOPS Code” som giver en endnu større sikring for køber. Virksomheder som er medlem af ”The BETA NOPS Code” skal gennemgå en årlig uafhængig revision, som omfatter evnen til at spore NOPS nemt, diverse testprocedurer og risikostyring.

 

Herunder finder du Red Mills liste af gode råd, som kan minimere risikoen af NOPS:

  • Husk at sikre, at du køber foder og kosttilskud fra virksomheder som er registreret i BETA NOPS Assurance-ordningen
  • Vær forsigtig med at spise eller drikke i nærheden af hestens foder. Noget så uskyldig som en dåse Cola, kaffe, chokolade eller brød der indeholder valmuefrø kan føre til forurening af det produkt det har været i berøring med. Dette kan så føre til en dom for doping.
  • Gør klogt i at registrere batchnumrene på dit foder og tilskud og opbevar prøver af hvert parti. Dette sikrer præcis sporing hvis du skulle få bruge for at få dit foder analyseret.
  • Hold medicin og førstehjælpsprodukter langt væk fra foder og fodringsudstyret for at undgå forurening.
  • Sidst men ikke mindst: lad være med at dele foderskovle, spande etc. Specielt hvis nogle af hestene får medicin eller lignende. Husk også grundig rengøring af krybber og eventuelle fodertønder. Det allerbedste er at holde dit foder i sækkene, hvis muligt.

Hos Connolly's RED MILLS tages der prøver fra hvert batchnummer og man opbevarer disse prøver på lager. Så hvis du køber Red Mills foder til dine heste kan du have ro i maven, velvidende at der altid kan fremfindes prøver fra hvert enkelt batchnummer. 

 

Gå med tungen lige i munden hvis du starter stævner. Der er mere fokus på doping end der nogensinde har været. Sørg for at bruge et foder der kan give dig ro i maven, fordi du er sikker på indholdet.

 

Hos Connolly's RED MILLS er vores fornemmeste opgave at tilbyde dig et foder af allerhøjeste kvalitet, som er testet på alle tænkelige måder for at sikre dig det bedste af det bedste.

 

Det handler om at være bedst når det gælder!

 

// Kærlig hilsen Karina 

< Tilbage