< Tilbage

Betragt din sportshest som en atlet20-11-2018 - 14:00

Og nej, man løber jo heller ikke en marathon på en makrelmad, vel? 

Hvis vi tager hestens natur fra den, er det så ikke vores ansvar at forsøge og kompensere for det?

Vi kan, efter min mening, i det mindste, give den så godt et foder som muligt. 

 

Hvor meget tænker du over hvad du giver din hest at spise?

Nuvel, du tænker formentlig over det - men er du opmærksom på hvor stor en forskel du kan gøre for din hest, hvis du vælger det rigtige produkt?

Faktisk tror jeg rigtig mange ryttere og hestejere forsøger at gøre sit bedste - men med alle de produkter på markedet og den såkaldte foderjungle, hvad skal man så stille op?

 

Der er heldigvis flere dygtige foderkonsulenter på markedet idag, og det gælder i mine øjne om at finde en person du er tryg ved, en person der kan sit shit - med det mener jeg fagligt stærk.

Dét skaber nemlig tryghed.

En person du kan snakke med om hesten, dens historie og udvikling, så bliver det meget lettere at rette blikket mod sportslige præstationer, samt de resultater der er målet. 

 

Når det så er sagt, er der altid spørgsmål at stille:

 

Hvor meget tænker du over friskheden i det foder du køber?

 

Jeg oplever mange der ikke skænker friskhed en tanke. Klart der er en holdbarhedsdato, men det har jo utrolig meget at sige, hvilken form for emballage vores foder kommer i. Er det nemt at opbevare og håndtere korrekt. Oplever man forskellighed i udseendet af foderblandingen eller ved man at producenten har styr på sine ingredienser, så produktet ikke ændrer sig? 

 

Er du også en af de personer der tror du gør din hest en tjeneste ved at stå og mixe en masse tilskud på kryds og tværs af den eksisterende blanding?

 

Et foder skal få hjulene på hesten til at køre rundt – og den skal helst præstere til UG, eller i hvert fald gøre sit allerbedste hver gang.

Foderet er essentielt for hestens præstationsniveau. Det handler om velvære, sundhed og korrekt ernærring. Så med mindre man virkelig ved hvad man laver, så vil jeg 9 ud af 10 gange altid anbefale at gå til sin foderrådgiver og tage en snak.

Find nu en færdigblanding, der opfylder dine krav, så du ikke selv skal stå og blande og gøre dig klog på diverse vitaminer, mineraler og sporstoffer. 

 

Vi mennesker går så meget op i vores egen sundhed i dag. Vi skal have alle de rigtige vilkår for at kunne være dem vi gerne vil være. 

Og nej, man løber jo heller ikke en marathon på en makrelmad vel? 

 

Betragt din sportshest som en atlet. Den er fra naturens side skabt til at gå på en mark og finde sin føde i jorden. I dag stiller mange af os højere krav til dens præstation, end hvis den blot skulle gå på en mark og overleve.

Så, hvis du spørger mig, og det gør du måske, så er min mening at vi skal ære det fantastiske dyr, som hver dag står op og forsøger at gøre hvad vi beder den om. Prøv at være realistisk og spørg dig selv: "Gør jeg hvad jeg kan for at min hest præsterer i sporten"?

 

Foder fra Connolly's Red Mills hjælper mine heste med at præstere til UG og vi ville aldrig være foruden. 

 

Det patenterede emballeringssystem NFMS gør, at foderet forbliver lige så frisk som den dag det blev produceret og pakket. Dette formår NFMS-systemet at gøre i op til 9 måneder efter pakkedatoen. 

 

 

 

// Kærlig hilsen Karina

< Tilbage