< Tilbage

Føllets fremtid er i dine hænder27-03-2019 - 11:00

Beslutningen er din - så hvad vælger du? 

Her får du "Step 1" til den gode start på livet for det lille føl. 

 

Dine beslutninger kan potetielt set forme føllets fremtidige sundhed og ydeevne. Perioden hvor hoppen skal fole, både op til og efter kan være en udfordrende tid for både hoppen og opdrætteren. Valg af ernæring til både hoppe og føl er uhyre vigtig – så vælg med omhu, når du tager beslutning om hvad din hoppe og føl skal have at leve af.

 

60 % af den totale fostervækst kan forekomme de sidste 90 dage af hoppens drægtighedsperiode, hvilket bevidner om at hoppen skal have korrekt ernæring, så den får bedst mulig hjælp til at bære et sundt føl på en vellykket måde. Det vil alt andet lige også hjælpe hoppen til at kunne komme sig fint efter folingen og medvirke på evnen til at blive drægtig igen, så tidligt som muligt. Derudover giver det gode forudsætninger for mælkeproduktion af god kvalitet og dermed evnen til at fremme vækst og sundhed hos det nyfødte føl.

 

Hoppens krav til protein, calcium og fosfor stiger væsentligt i den sidste del af drægtighedsperioden. Ligeledes stiger behovet for jern, zink, kobber og mangan. Disse sporelementer er særligt vigtige på dette stadie fordi fosteret opbevarer elementerne i leveren for at understøtte vækst efter fødslen, idet sporstoffer er mindre tilgængelige via mælken.

 

Calcium, der arbejder sammen med fosfor, er særligt veldokumenteret som en grundlæggende byggesten til stærke knogler. Derfor skal hoppen også have disse to vigtige mineraler i korrekt forhold 2:1 (Ca:F).  

 

Connolly’s RED MILLS Stud Mix opfylder ovenstående behov og er et virkelig et godt produkt med mange gode egenskaber:

 

  • Skaber god frugtbarhed
  • Støtter fosterudviklingen
  • Balanceret vækst og knogleudvikling
  • Styrker mælke- og råmælksproduktionen
  • Giver god huld og overlinje
  • Indeholder kvalitetsproteiner for god muskeludvikling
  • Fuld balanceret med vitaminer og mineraler

 

I den sidste månedstid op til foling kan hoppen godt miste appetitten, derfor kan det være en god ide at opdele hoppens foder i flere små måltider, således indtaget af optimal ernæring stadig overholdes. Hvis det bliver vanskeligt at få hoppen til at indtage det den skal, så anbefaler vi RED MILLS Grocare Balancer, som er et meget koncentreret vitamin- og mineraltilskud, der også indeholder alle de essentielle sporelementer. Det er et meget populært produkt vi har meget glæde af.

 

Vælg med omhu, og gør hvad du kan for at det lille føl får en god start på livet.

 

// Kærlig hilsen Karina 

< Tilbage